Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja določajo pogoje nakupa na spletni strani Idollio dostopne na domeni https://idollio.com/ , ki  jo upravlja podjetje Marjan Milovanović s.p.

Pred nakupom spletne strani Idollio.com, prosimo, preberite:

– te pogoje poslovanja,
– pomoč pri nakupu
– dostavo
– našo politiko zasebnosti, ki se nanaša na varstvo vaše zasebnosti in varovanja zasebnih podatkov.

Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh pogojev poslovanja, ki vključujejo tudi vse povezave kot njihove sestavne dele, in potrjuje, da je bil seznanjen s politiko zasebnosti.

Bistvene lastnosti blaga, cene, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami ter podatki o načinu plačila in dobave veljajo v trenutku dokončne potrditve naročila. Podatek o roku dobave velja v trenutku dokončne potrditve.

Cena izdelka, vrednost vseh davkov in strošek poštnine so razvidni še preden zaključite naročilo. Prav tako boste o vseh podatkih o vašem spletnem naročilu obveščeni na e-naslov, ki ste ga navedli v naročilnici pri vnosu vaših podatkov, še isti trenutek, ko ste oddali naročilo. Če le-tega ne prejmete, obstaja možnost, da ste navedli napačen e-naslov. V takšnem primeru vas prosimo, da nas konktaktirate:

pišete na e-naslov: info@idollio.com ali nas kontaktirate na našo Facebook stran Idollio – Portretne karikature s klikom tukaj.

DEFINICIJE POMENOV:

a) Predogled – je digitalna verzija končnega izdelka poslan na e-mail stranki v potrditev. Ko stranka potrdi, izdelek pripravimo in natisnemo na slikarsko platno. Predogled se lahko smatra kot končni izdelek, saj je datoteko oz. digitalno verzijo možno reproducirati na različne načine. V kolikor stranka zahteva popravek na ilustraciji, se kot končni izdelek smatra zadnja (popravljena) verzija, ki jo stranka prejme. V kolikor stranka potrdi predogled se za končni izdelek smatra ilustracija na slikarskem platnu, ki ga stranka fizično prejme na izbrani naslov.

 1. b) Zaključeno naročilo – je točka procesa, ko stranka potrdi/se strinja z digitalno verzijo končnega izdelka oz. predogledom. Enkrat ko je predogled potrjen, spremembe, popravki ali kakršne koli reklamacije več niso možne. V zadnji točki procesa se digitalna verzija končnega izdelka natisne in pripravi kot slikarsko platno, ki ga stranka prejme na izbrani naslov dostave.
 2. c) Slikarsko platno – je fizična verzija končnega izdelka, ki ga pripravimo v tiskarni. Vsaka ilustracija ima le 1 kopijo, ki je poslan na izbrani naslov stranke, reprodukcija ni dovoljena. Slikarsko platno je barvni tisk ilustracije na kakovostno bombažno platno 300gsm2, ki je napeto čez leseni okvir.
 3. d) Izdelava – je proces nastajanja ilustracij, ki jih stranka naroči po meri. Ilustracije nastajajo z ročnim risanjem na digitalnih tablicah ter obdelavo v računalniških programih za digitalno risanje.
 4. e) Dostava – je proces prenosa izdelka od prodajalca do kupca. Pri nas omogočamo prenos izdelka po digitalni poti kot je dostava po e-mailu ter po fizični poti kot je dostava s kurirsko službo.
 5. f) Popravek naročila/izdelka – je zahteva za spremembo digitalne verzije končnega izdelka. Kot popravek omogočamo le spremembo obstoječih elementov, ki so bili omenjeni v navodilu za izdelavo naročila. V popravek naročila je vključena sprememba barve, velikosti, ali oblike elementa, odstranitev elementa, popravek podobnosti obrazov, popravek podobnosti katerega koli elementa na ilustraciji ter popravek naših napak. Pri zahtevanem dodatnem popravku je možen le popravek popravka, ostale spremembe se nato smatrajo kot dodatek. Popravek naročila se ne zaračunava, razen v posebnih pogojih, ki so omenjeni v tem dokumentu v 9., 10. in 11. poglavju.
 6. g) Dodatek k naročilu/izdelku – je zahteva za spremembo digitalne verzije končnega izdelka. Kot dodatek se smatra vsaka želja za spremembo digitalne verzije končnega izdelka, ki ni bila omenjena v navodilih za izdelavo izdelka.
 7. h) Navodila za izdelavo – so pisno izražena navodila in želje stranke glede izdelave končnega izdelka. K navodilom stranka priloži tudi fotografije, kot dodatno razlago želenega. Stranka večinoma pošlje svoja navodila za izdelavo na naš email info@idollio.com ali na order@idollio.com ali nam pošlje preko obrazca dostopnega na spletnem naslovu s klikom tukaj.
 8. i) Navodila za popravek – so pisno izražena navodila in želje stranke glede popravka končnega izdelka. K navodilom za popravek stranka lahko priloži tudi fotografije, kot dodatno razlago želenega. Kot popravek se smatrajo le zahteve, ki se navezujejo in so bila omenjena v navodilih za izdelavo. V kolikor zahteva ali želja ni bila omenjena v navodilih za izdelavo, se lahko v tem delu procesa (popravek) smatra kot dodatek, ki je doplačljiv po ceniku. Stranka večinoma pošlje svoja navodila za izdelavo na naš email info@idollio.com ali na order@idollio.com ali nam pošlje preko obrazca dostopnega na spletnem naslovu s klikom tukaj.
 9. j) Element – je enota ali sestavni del, ki skupaj z drugimi elementi sestavlja celoten umetniški izdelek. Lahko je pika, črta, predmet, lik, vzorec ali karkoli kar je lahko narisano in ima lahko 2D obliko.
 10. k) Neomejeno ustvarjanje ali popolna svoboda pri ustvarjanju ali neomejeno podrobnosti – je del ponudbe, ki jo omogočamo vsem strankam, ki naročijo karikaturo ali portret. Pomeni, da na izbrano ilustracijo lahko narišemo neomejeno podrobnosti (neomejeno živali, vozil, predmetov ali barv – zaračunavamo le število narisanih oseb) pri pogoju, da so vse želje in zahteve omenjena v navodilih za izdelavo naročila. Kasnejše dodajanje podrobnosti ali spreminjanje navodil je možno le z doplačilom po ceniku. Po končanem delu stranka prejme predogled (a) in ima na voljo brezplačni popravek (f). V kolikor stranka zlorabi ta del ponudbe, si prodajalec prizadeva zavrniti in preklicati naročilo. Zloraba je mogoča takrat, ko se stranka izogiba, da bi naročila več kot eno naročilo in postavi navodila tako, da je jasno razvidno, da bi v tem primeru lahko šlo za več različnih naročil.

 

 

 1. Dokončna potrditev naročila

Idollio.com ponuja izdelke ali storitve, ki so prilagojeni po meri ter izdelke, ki so v naprej pripravljeni ali se skladiščijo in niso prilagojeni po meri. Zaradi narave naročanja je tudi proces naročanja drugačen, zato ta člen delimo na dva dela.

1.1. Dokončna potrditev naročila za izdelke, ki so prilagojeni po meri

Pri izdelkih, ki so prilagojeni ali pripravljeni po meri delimo naročilo na dva dela. Prvi del je, ko stranka na strani izdelka izpolni naročilnico in na blagajni odda naročilo. Dokončna potrditev naročila prvega dela je, ko stranka prejme e-pošto s podrobnostmi njegovega naročila ter z obvestilom, da je naročilo sprejeto in potrjeno. Drugi del naročila velja, ko stranka uspešno in ustrezno odda svoja navodila in gradiva, ki so potrebna za pripravo in izdelavo izdelka, prilagojenega po meri. Dokončno potrditev naročila drugega dela je, ko stranka prejme e-pošto s potrdilom, da so navodila za izdelavo ustrezno in uspešno sprejeta.

1.2. Dokončna potrditev naročila za izdelke, ki niso prilagojeni po meri

Za izdelke, ki niso prilagojeni po meri dokončno potrjeno naročilo velja , ko po oddaji spletnega naročila uporabnik na posredovani e-naslov, ki ga je vnesel ob naročilu, prejel e-pošto s podrobnostmi njegovega naročila ter z obvestilom, da je naročilo sprejeto in potrjeno.

V kolikor si je kupec premislil in bi želel naročilo preklicati ali ga posodobiti to lahko naredi v najkasneje 24 urah od oddanega naročila s sporočilom na našo Facebook stran, e-mail: info@idollio.com ali s klicem na telefonsko številko +386 68-637-525.

 1. Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, naslov)
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške dostave)
 • način plačila in dostave
 • časovno veljavnost ponudbe
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.
 1. Identiteta podjetja in kontaktni podatki

Marjan Milovanović s.p.

Beblerjev trg 14

1000 Ljubljana

Davčna številka oz. ID za DDV: SI64773051

Matična številka podjetja: 8682330000

TRR: SI56 6100 0002 4321 933

BIC BANKE: HDELSI22

Kontakt: 068-637-525 (10h – 18h)

E-mail kontakt: info@idollio.com

Vse cene objavljene v ceniku ali na spletni strani vključujejo 9,5% ali 22% DDV.

 1. Postopek nakupa

4.1. Postopek nakupa za izdelke, ki so prilagojeni po meri

Prikaz postopka naročila si lahko ogledate s klikom tukaj.

a) Izbira izdelka

Na spletni strani Idollio.com si kupec ogleda ponudbo. Stranka si izbere izdelek nato izpolni naročilnico in izdelek doda v košarico. Ko stranka želi zaključiti z nakupom, nadaljuje na blagajno in na blagajni zaključi naročilo.

ali

Kupec si ogleda ponudbo na spletni strani Idollio.com in nas kontaktira preko emaila na info@idollio.com  ali order@idollio.com in preko e-maila odda naročilo in se dogovori glede podrobnosti. Ko nas kupec kontaktira preko e-maila se tudi potrjuje, da je prebral naše pogoje poslovanja in pravilnik o zasebnosti in se z obema dokumentoma strinja.

b) Podatki računa

Na strani blagajna kupec posreduje zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka. Vpisati mora vsaj eno veljavno telefonsko številko.

III. Način dostave

Hitra dostava – Pošta Slovenije ali GLS

c) Način plačila

Izbirate med naslednjimi načini plačila:

 • po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja
 • ali s kreditnimi karticami v zaključku oddaje naročila na strani blagajna

  d) Pregled naročila

Na naveden e-mail kontakt stranka prejme predogled naročenih izdelkov in vaših vnesenih podatkov.

f) Oddaja navodil in fotografij potrebne za izdelavo izdelka prilagojenega po meri

Spletna stran bo po oddaji naročila na blagajni preusmerila stranko do obrazca, kjer bo stranka oddala navodila in fotografije potrebne za izdelavo izdelka prilagojenega po meri. Povezava do omenjenega obrazca se lahko dostopa preko povezave s klikom tukaj.

Priporočljivo je, da si stranka prebere navodila in napotke za oddajo ustreznih fotografij in navodil, saj nam to omogoča hitrejšo in bolj kakovostno izvedbo naročila. Do navodil stranka lahko dostopa preko povezave s klikom tukaj.

g) Zaključek naročila

Obvestilo o oddaji naročila stranka prejme na priložen email s katerim je oddala naročilo..

VII. Dokončna potrditev naročila  naročila

Za dokončno potrditev naročila velja, da stranka mora prejeti 2 potrditveni e-pošti. (1) Po oddaji naročila bo uporabnik na posredovani e-naslov, ki ga je vnesel ob naročilu, prejel e-pošto s podrobnostmi njegovega naročila ter z obvestilom, da je naročilo sprejeto in potrjeno. (2) Po oddaji navodil in fotografij za izdelavo karikature stranka prejme potrditveno e-pošto, kjer obveščamo, da smo informacije sprejeli in so oddane informacije ustrezne.

VIII. Odstop ali spremembe naročila pred začetkom izvedbe naročila

1) Po oddanem naročilu lahko stranka kadarkoli spremeni svoje zahteve,želje in spremeni naročilo. Če uporabnik po oddaji naročila želi karkoli spremeniti ali naročilo v celoti preklicati, to lahko stori preko e-pošte na naslov info@idollio.com ali z prijavo na spletni strani Idollio.com in v nadzorni plošči uredi želeno.

2) Po oddanih navodilih in fotografijah za izdelavo ima stranka na voljo še 12h časa, da oddane informacije spremeni oz. naročilo v celoti posodobi

Po dokončni potrditvi naročila, stranka nima več možnosti posodabljati, spreminjati ali preklicati naročilo. V trenutku ko se začne proces izdelave naročila, stranka nima več možnosti preklicati naročilo. 

4.2. Postopek nakupa za izdelke, ki niso prilagojeni po meri

 1. Izbira izdelka

Na spletni strani Idollio.com si kupec ogleda ponudbo. Izdelek si stranka izbere nato ga doda v košarico. Ko stranka želi zaključiti z nakupom, nadaljuje na blagajno.

 1. Podatki računa

Na strani blagajna kupec posreduje zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka. Vpisati mora vsaj eno veljavno telefonsko številko.

III. Način dostave

Hitra dostava – Pošta Slovenije ali GLS

 1. Način plačila

Izbirate med naslednjimi načini plačila:

 • z gotovino ali s plačilnimi oziroma kreditnimi karticami ob prevzemu, preko dostavnih služb Pošta Slovenije ali GLS.
 • po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja
 • ali s kreditnimi karticami v zaključku oddaje naročila na strani blagajna.
 1. Pregled naročila

Na naveden e-mail kontakt boste prejeli predogled naročenih izdelkov in vaših vnesenih podatkov.

 1. Zaključek naročila

Obvestilo o oddaji naročila stranka prejme na priložen email s katerim se je registrirala.

VII. Dokončna potrditev naročila

Po oddaji naročila bo uporabnik na posredovani e-naslov, ki ga je vnesel ob naročilu, prejel e-pošto s podrobnostmi njegovega naročila ter z obvestilom, da je naročilo sprejeto in potrjeno.

VIII. Odstop od naročila pred dostavo

Če uporabnik po oddaji naročila želi karkoli spremeniti ali naročilo v celoti preklicati, to lahko stori preko e-pošte na naslov info@idollio.com ali z prijavo na spletni strani Idollio.com in v nadzorni plošči uredi želeno.

 1. Cene

Vse cene navedene na spletni strani in v ceniku vključujejo DDV. Cene so končne in so v njej že zajeti vsi ostali prispevki in davki (v kolikor obstajajo).
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in ostali pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

V primeru če kupec z nakupom izpolni pogoje za pridobitev ugodnosti brezplačne poštnine, to velja le pri plačilu kupca, kjer se poštnina ne zaračuna. V vseh ostalih primerih se poštnina zaračuna ali prišteje k kupnini.

Način plačila je z gotovino ob prevzemu (v kolikor gre za izdelek, ki ni prilagojen po meri), z nakazilom na bančni račun podjetja ali plačilo s kreditnimi oz. debetnimi karticami.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in je na elektronski naslov poslana kupcu, kar pa ne velja za naročila oddana po telefonu. V tem primeru ponudnik hrani podatke o naročniku samo v bazi podatkov o strankah podjetja v sklopu programa, ki ga podjetje uporablja za svoje računovodske potrebe.

Pri opisih izdelkov lahko pride do napak. Pridržujemo si pravico do spremembe cene izdelkov brez predhodne najave.

 1. eRačun

Prednosti elektronskega računa je veliko – tudi za naše okolje:

 • zmanjšamo porabo papirja,
 • zmanjšamo porabo črnila in

V skladu z direktivo 2010/45/EU ter s spremenjenim 84. členom Zakona o davku na dodano vrednost – ZDDV-1 (Uradni list RS, št. 13/11-UPB3, 18/11, 78/11, 38/12 in 83/12) se s 01.01. 2013 uvaja enakovredna obravnava papirnatih in elektronskih računov.

Z oddanim naročilom v naši spletni trgovini se kupec strinja, da so vsi predračuni in računi posredovani v elektronski obliki.

Kupec, ki želi, da se mu račun pošlje v papirnati obliki, lahko to sporoči naknadno na elektronski naslov info@idollio.com. Za vsak račun, poslan preko navadne pošte, se obračunajo administrativni stroški v vrednosti 15,00 EUR.

 1. Multimedijska vsebina

Na Facebook profilu Idollio – Portretne karikature in na spletni strani Idollio.com so navedeni glavni podatki o izdelkih in za boljšo predstavo tudi fotografije in videoposnetke izdelkov (slike in videi so simbolični). Čeprav se trudimo zagotoviti natančne fotografije in video prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Barvni odtenki in videz lahko nekoliko odstopajo od resničnega stanja izdelkov.

 1. Plačilo po povzetju

Celotni člen velja le za izdelke, ki niso prilagojeni po meri razen če je za določen izdelek, ki je prilagojen po meri določeno drugače (izjeme).

Čas in datum dostave lahko spremenite z navodili, ki jih boste dobili v sporočilo na navedeno telefonsko številko. S sporočilom na vašo telefonsko številko, ki ste jo oddali boste obveščeni o statusu pošiljke in o času dostave.

III. Predlagamo, da na dan dostave pripravite gotovino, ker je večinoma to edina možnost plačila.

 1. Vaš paket bo odposlan v 2-3 delovnih dneh. Na vašem naslovu je najpogosteje že naslednji dan od dne ko paket odpošljemo.
 2. Kupec je po Obligacijskem zakoniku naročen paket dolžan prevzeti in plačati odkupnino. V primeru, da naročilo z izbranim načinom plačila “po povzetju” ni prevzeto, bo paket vrnjen na sedež podjetja, kar nam povzroči finančno škodo. Zato predlagamo, da pred nakupom/ naročilom preverite stanje razpoložljivih financ.

2. Izdelki prilagojeni po navodilih kupca

a) Plačilo po povzetju 

Kupec je po Obligacijskem zakoniku naročen paket dolžan prevzeti in plačati odkupnino. Obveznost kupca do plačila oz. terjatev do kupca pri izdelkih narejenih po meri ne more prenehati nenapovedano, enostransko ali brez sporazuma z izvajalcem v kolikor je naročilo izdelano, je v dostavi ali je dostavljeno. Prav tako kupec v skladu z zakonom ZVPot-1, 135. člen, potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe o blagu, ki je izdelano po navodilih potrošnika.

Predogled izdelka narejenega po meri, ki ga prejmete v digitalni verziji, je možno reproducirati, zato se lahko smatra kot končni izdelek in obravnava kot izdelan in dostavljen.

b) Neprevzeti paketi
V kolikor kupec naročenih artiklov, ki so poslani s plačilom po povzetju ne prevzame v nobenem primeru, in so po preteku čakalnega roka dostavne službe Pošte Slovenije vrnjeni na naslov podjetja, se le-to NE šteje kot odstop od pogodbe, saj je slednja še vedno veljavno sklenjena in gre za enostranski nenapovedan odstop kupca od pogodbe.

V kolikor kupec paketa ne prevzame s tem dejanjem podjetju povzroča finančno škodo. Vse potencialne kupce pozivamo, da pred oddajo naročila preverijo svoje finančno stanje in da v primeru nezmožnosti plačila ne naročajo na spletni trgovini.

Za stroške neprevzete pošiljke vam bomo poslali račun, ki ste ga dolžni plačati v roku 8 dni od izstavitve. Strošek neprevzete pošiljke je enak kupnini naročila zvišan za dejanske stroške pošiljanja ter administrativne stroške po ceni 15,00 €/h oz. minimalno 15,00 €.

9.1. Postopek oddaje naročila

Glej člen 4.1.. Več informacij si lahko ogledate tudi preko povezave s klikom tukaj.

9.2. Oddaja fotografij in navodil za izdelavo izdelka po meri

Stranka izpolni obrazec, ki je dostopen na povezavi s klikom tukaj.

9.3. Dokončna potrditev naročila  naročila

Za dokončno potrditev naročila velja, da stranka mora prejeti 2 potrditveni e-pošti. (1) Po oddaji naročila bo uporabnik na posredovani e-naslov, ki ga je vnesel ob naročilu, prejel e-pošto s podrobnostmi njegovega naročila ter z obvestilom, da je naročilo sprejeto in potrjeno. (2) Po oddaji navodil in fotografij za izdelavo karikature stranka prejme potrditveno e-pošto, kjer obveščamo, da smo informacije sprejeli in so oddane informacije ustrezne.

9.4. Odstop ali spremembe naročila pred dostavo

1) Po oddanem naročilu lahko stranka kadarkoli pred začetkom izdelave naročila spremeni svoje zahteve, želje in spremeni naročilo. Če uporabnik po oddaji naročila želi karkoli spremeniti ali naročilo v celoti preklicati, to lahko stori preko e-pošte na naslov info@idollio.com ali z prijavo na spletni strani Idollio.com in v nadzorni plošči uredi želeno.

2) Po oddanih navodilih in fotografijah za izdelavo ali po dokončni potrditvi/sprejemu naročila, stranka nima več možnosti posodabljati, spreminjati ali preklicati naročilo. V trenutku ko se začne proces izdelave/risanja naročila, stranka nima več možnosti preklicati naročilo ali zahtevati vračilo denarja. 

9.5. Popolna svoboda ustvarjanja in neomejeno dodajanje elementov na ilustracijo

*Element je enota ali sestavni del, ki skupaj z drugimi elementi sestavlja celoten umetniški izdelek. Lahko je pika, črta, predmet, lik, vzorec  ali karkoli kar je lahko narisano in ima lahko 2D obliko.

Neomejeno ustvarjanje ali popolna svoboda pri ustvarjanju ali neomejeno podrobnosti – je del ponudbe, ki jo omogočamo vsem strankam, ki naročijo karikaturo ali portret. Pomeni, da na izbrano ilustracijo lahko narišemo neomejeno podrobnosti (neomejeno živali, vozil, predmetov ali barv – zaračunavamo le število narisanih oseb) pri pogoju, da so vse želje in zahteve omenjena v navodilih za izdelavo naročila. Kasnejše dodajanje podrobnosti ali spreminjanje navodil je možno le z doplačilom po ceniku. Po končanem delu stranka prejme predogled (a) in ima na voljo brezplačni popravek (f).

Stranka v obrazec za oddajo navodil in fotografij  odda vse potrebne sestavine potrebne za izdelavo ilustracije. Omogočamo popolno svobodo pri izražanju želja in zahtev, katere obljubljamo tudi izpolniti. Pogoj za to, da bomo realizirali vse želje in zahteve je, da stranka izrazi zahteve in želje še pred začetkom izdelave. O začetku izdelave prilagojenega izdelka, bo stranka o tem obveščena. 

Prizadevamo si, da v kolikor opazimo neetično in namerno izkoriščanje »neomejenosti« in »svobode« lahko zahteve stranke zavrnemo ali sodelovanje prekličemo. V kolikor stranka zlorabi ta del ponudbe, si prodajalec prizadeva zavrniti in preklicati naročilo. Zloraba je mogoča takrat, ko se stranka izogiba, da bi naročila več kot eno naročilo in postavi navodila tako, da je jasno razvidno, da bi v tem primeru lahko šlo za več različnih naročil. 

 

 

9.6. Popravki, spremembe in reklamacija

* Element je enota ali sestavni del, ki skupaj z drugimi elementi sestavlja celoten umetniški izdelek. Lahko je pika, črta, predmet, lik, vzorec  ali karkoli kar je lahko narisano in ima lahko 2D obliko.

Stranka v obrazec za oddajo navodil in fotografij  odda vsa navodila, želje in fotografije potrebne za izdelavo ilustracije. Po končanem delu stranka prejme izdelek v digitalni obliki v predogled. Še pred izdelavo (tiskom) in dostavo končnega izdelka lahko stranka zahteva popravek. Stranka ima na voljo le en popravek. Stranka lahko zahteva popravek le na elementih, ki so bili omenjeni v oddanem obrazcu za oddajo zahtev za izdelavo ilustracije.

Digitalna oblika izdelka, ki je poslana v predogled se smatra za končano delo. V kolikor stranka zahteva popravek, se nato končano delo smatra popravljena verzija. V kolikor stranka potrdi digitalno verzijo nato ilustracijo natisnemo na slikarsko platno in ga pošljemo na izbrani naslov – v tem primeru se slikarsko platno smatra za končano delo.  

V kolikor stranka spreminja navodila ali izraža novo zahteve/želje/navodila, v tem primeru se zahteva smatra kot dodatek in ne kot popravek. Dodatne storitve se zaračunavajo po ceniku dostopnem s klikom tukaj. 

Dodatne storitve lahko stranka naroči s klikom tukaj.

9.7. Končni izdelek

Končni izdelek je ilustracija, ki je narejena po meri v digitalni verziji ali je natisnjena na fizični medij. Stranka ima možnost do popravkov, reklamacij ali dodatnih storitev, vendar ko enkrat potrdi zadnjo popravljeno verzijo, izdelka ni več možno spreminjati. Ko je izdelek končno potrjen, se pripravi, natisne na fizični medij in dostavi na izbrani naslov stranke. Po tem so reklamacije možne le v primeru v kolikor gre za našo večjo napako, kot je recimo – natisnjena napačna verzija ali poslana napačna dimenzija slikarskega platna.

a) Predogled – je digitalna verzija končnega izdelka poslan na e-mail stranki v potrditev. Ko stranka potrdi, izdelek pripravimo in natisnemo na slikarsko platno. Predogled se lahko smatra kot končni izdelek, saj je datoteko oz. digitalno verzijo možno reproducirati na različne načine. V kolikor stranka zahteva popravek na ilustraciji, se kot končni izdelek smatra zadnja (popravljena) verzija, ki jo stranka prejme. V kolikor stranka potrdi predogled se za končni izdelek smatra ilustracija na slikarskem platnu, ki ga stranka fizično prejme na izbrani naslov.

b) Zaključeno naročilo – je točka procesa, ko stranka potrdi/se strinja z digitalno verzijo končnega izdelka oz. predogledom. Enkrat ko je predogled potrjen, spremembe, popravki ali kakršne koli reklamacije več niso možne. V zadnji točki procesa se digitalna verzija končnega izdelka natisne in pripravi kot slikarsko platno, ki ga stranka prejme na izbrani naslov dostave.

c) Slikarsko platno – je fizična verzija končnega izdelka, ki ga pripravimo v tiskarni. Vsaka ilustracija ima le 1 kopijo, ki je poslan na izbrani naslov stranke, reprodukcija ni dovoljena. Slikarsko platno je barvni tisk ilustracije na kakovostno bombažno platno 300gsm2, ki je napeto čez leseni okvir.

V kolikor gre za našo napako (dostavljen napačen izdelek) v tem primeru stroške odprave napake krijemo mi. Čas obravnave reklamacije in izvedbe menjave izdelka je 14 delovnih dni. Dostavni časi se lahko podaljšajo v oktobru, novembru in decembru.

Po preteku 30 dneh od dneva prejema izdelka na prejemnikov naslov, stranka nima več možnosti do omenjenih poprodajnih storitev. 

9.8. Avtorske pravice

Naročnik oz. v tem primeru stranka, ki naroči izdelek prilagojen po meri, se mu po nakupu prenese le materialna avtorska pravica reproduciranja. Stranka oz naročnik nima pravice uporabe ilustracij v komercialne namene oz. z ilustracijo sodelovati v pridobitni dejavnosti. V primeru uporabe ilustracij v komercijalne oz. pridobitne namene brez vednosti avtorja Marjan Milovanović s.p. oz. Idollio, se smatra za hujšo kršitev avtorskih pravic. 

Stranka z nakupom ne postane polni lastnik vseh avtorskih pravic in se strinja z javno objavo naročene ilustracije v imenu ponudnika. 

V kolikor stranka želi naročiti storitve ali izdelke, ki imajo namembnost pridobitne oz. komericalne narave, naj nas kontaktira na email info@idollio.com

9.9. Odstop od pogodbe avtorskega dela
S preklicom naročila bi kršili avtorske pravice, ki jih ureja zakon ZASP, 81. člen, ki pravi, da v kolikor vam je posredovana materialna pravica, točneje pravica reproduciranja ste dolžni plačati avtorski honorar.

 1. Pravica do odstopa od nakupa – vračilo blaga

10.1. Pravica do odstopa od nakupa za izdelke, ki so prilagojeni po meri

Stranka se z nakupom  strinja z našim načinom in stilom izdelave, ki ga lahko prepozna na podlagi končanih primerov, ki so dostopni s klikom tukaj. Delo je opravljeno ročno. Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot-1, 135. člen): Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe iz prvega odstavka tega člena pri teh pogodbah: o blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam.

10.2. Pravica do odstopa od nakupa za izdelke, ki niso prilagojeni po meri

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev skladno s 134. členom ZVPot-1. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. O nameravanem vračilu nas prosimo pisno obvestite in sicer na kontaktni e-mail info@idollio.com. Potrošnik mora blago vrniti v 14 dneh od sporočenega namena o odstopu od pogodbe. Prodajalec pa mora v osmih dneh po prejemu blaga, vrniti stroške kupnine.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Spletna trgovina Idollio – Portretne karikature in Idollio.com si pridržuje pravico, da vračilo poškodovanega, uporabljenega ali izdelka, ki ob vračilu ne vsebuje vseh pripadajočih elementov (embalaža, račun…) zavrne na stroške pošiljatelja. Zato Vas prosimo, da z izdelkom ravnate gospodarno in pazljivo saj bomo le tako lahko nemoteno izdelek zamenjali.

11. Izdelava in dostava

11.1. Izdelava in dostava izdelkov, ki so prilagojeni po meri

 1. Čas izdelave do prvega predogleda:
  Standardna izdelava: 3 – 4 delovnih dni
  Hitra izdelava: 1 – 3 delovne dni
 2. Čas izdelave popravka (opcijsko):
  Standardna izdelava: 1 – 2 delovnih dni
  Hitra izdelava: 1 – 2 delovnih dni
 3. Čas tiska končnega izdelka in dostave:
  Standardna izdelava: 4 – 8 delovnih dni
  Hitra izdelava: 2 – 3 delovne dni

Potrebujete izdelek na vašem naslovu že v 5 dneh? Možno je! Kontaktirajte nas in bomo skupaj našli rešitev za vas! Več na info@idollio.com

Skupni stroški priprave, pakiranja in dostave so 15,00 €. Prizadevamo si spremeniti cene brez vnaprejšnje najave.

11.2. Dostava izdelkov, ki niso prilagojeni po meri

Blago, naročeno na spletni strani vam bomo dostavili v najkrajšem možnem času. Naročila, ki jih prejmemo ob delavnikih do 12. ure, bomo na navedeni naslov poslali še isti dan (v kolikor je izdelek pri nas na zalogi). Če naročenega blaga slučajno ni na zalogi, vam bomo to takoj sporočili. Dostava poteka samo na področju Evrope. Za dostavo blaga skrbi podjetje Pošta Slovenije ali GLS, ponavadi že naslednji dan, vendar najkasneje v 10 dneh od odpreme blaga. Dostavni uslužbenec vas bo po vsej verjetnosti s pošiljko iskal doma v dopoldanskem času, v primeru, da vas ne bo doma, boste pošiljko lahko prevzeli na najbližji pošti. Pridržujemo si pravico do spremembe pogodbenega partnerja za dostavo pošiljk.

 1. Varnost

Od vas prejete podatke uporabljamo za potrebe vašega naročila. Vaše podatke posredujemo naprej na podjetja, ki so odgovorna za pošiljanje paketov, če je to potrebno (ime, naslov, eventualno telefon za dogovarjanje o rokih dostave). Za potrebe plačila posredujemo vaše podatke banki. Po opravljeni dostavi in potem, ko smo prejeli vaše plačilo, je dostop do vaših podatkov zaprt. Po opravljenih davčnih in trgovinsko pravnih obveznostih vaše podatke izbrišemo.

Podjetje uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Zavedamo se, da so fotografije in osebni podatki, ki nam jih stranka zaupa pri oddaji naročila, zasebni in pomembni za varnost zasebnosti strank, zato smo za ta del prodajnega procesa zgradili samostojen in neodvisen predal na serverju z dodatno programsko zaščito, ki varuje podatke pred krajo. Server je dostopen na domeni form.idollio.com in je ločen od predala na serveru, ki skrbi za delovanje strani idollio.com.

Podatke hranimo največ 1 leto po oddanem naročilu. Po 3 mesecih do največ 1 leta se vse informacije in fotografije oddane v obrazec s serverjem dostopnem na domeni form.idollio.com, v celoti izbrišejo. 

 1. Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Vaši osebni podatki bodo zakodirani preneseni preko interneta. Naše spletne strani in druge sisteme imamo zaščitene s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi proti izgubi, uničenju, dostopu, spreminjanju in širjenju vaših podatkov s strani nepooblaščenih oseb, Kljub redni kontroli vaših podatkov ni mogoče popolnoma zaščititi.

 1. Varstvo otrok

Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

Ponudnik ne sme sprejemati naročil od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov.

Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.

Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

 1. Pravica do obveščanja
 • informacija: imate pravico do ne-plačljivih informacij o vaših podatkih in tudi, če je potrebno, do zaprtja in izbrisa teh podatkov. Če imate vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših podatkov, se obrnite na: info@idollio.com ali nam pošljite zahtevek po pošti.
 • obvestila: po prijavi na obvestila bosta vaše ime in vaš elektronski naslov z vašim dovoljenjem uporabljena v reklamne namene, dokler se iz obveščanja ne odjavite. Na obvestila se ob naročilu avtomatsko prijavite, lahko pa se kadarkoli odjavite na info@idollio.com.
 • preklic privoljenj: dovoljenje za obveščanje se v toku naročanja izrecno dovolili. Želimo vas opozoriti, da se bo podjetje Marjan Milovanović s.p. po svojih najboljših močeh trudilo zagotoviti verodostojne in posodobljene podatke o izdelkih, ki jih trži na spletni strani. Klub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako, da ponudnik ne uspe popraviti vseh podatkov. V takem primeru bo kupec naknadno obveščen o spremembah in bo imel možnost preklica naročila z vračilom morebitne nakazane kupnine ali zamenjave naročenega izdelka.Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne odražajo nujno in v celoti lastnosti izdelka, zato služijo zgolj kot informativni prikaz!
 1. Oglasna elektronska sporočila

Ponudnik bo uporabnikom pošiljal oglasna elektronska sporočila le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije, nagradne igre in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • na obvestila se ob naročilu avtomatsko prijavite, lahko pa se kadarkoli odjavite na info@idollio.com,
 • na željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno upošteval.

Oglasni material bo poslan v imenu podjetja z namenom neposrednega trženja. V skladu s 73. členom ZVOP-1 lahko kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način uporabnik zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja.

Zaradi specifičnosti poslovnega procesa in tehničnih omejitev je mogoče, da boste v 15 dneh od datuma vaše odjave še prejeli elektronsko sporočilo z oglaševalskimi ponudbami in ostalimi vsebinami s strani podjetja o (v primeru, da je bila e-pošta že poslana oz. v fazi pošiljanja). Vnaprej se vam opravičujemo in vas prosimo za razumevanje.

 1. Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožbe oddajte pisno po elektronski pošti na naslov: info@idollio.com ali s sporočilom na Facebook spletno stran Idollio – Portretne karikature.

Ponudnik bo najkasneje v osmih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ostali kontakti:
(1) Tržni Inšpektorat RS, Tel:014204800, Email: gp.tirs@gov.si

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno, v kolikor pa to ni mogoče, je za to pristojno Okrožno sodišče.

 

Želimo vam obilo unikatnih in ustvarjalnih nakupov.