Darila za rojstni dan – Več kot 100 idej s cenami za leto 2022/23

Darila za rojstni dan vec kot sto idej darila za rojstni dan

Darila za rojstni dan so lahko odlična priložnost, da nekomu pokažete, da ste mislili nanj, in morda odprete novo poglavje v vajinem odnosu. Ni vam treba nameniti velike vsote denarja ali porabiti veliko časa za iskanje “popolnega” rojstnodnevnega darila. Premišljena darila za rojstni dan z lepimi verzi, ne glede na to, ali gre za vašo družino, šefa ali najboljšega prijatelja, bodo veliko povedala o tem, kako zelo vam je mar zanje.

V nadaljevanju članka smo pripravili več kot 100 idej za darila, ki pokrivajo vse cenovne razrede okuse, spol in starost, tako da se za vsakogar, ki išče posebno presenečenje za rojstni dan, zagotovo nekaj najde.

Več kot 100 idej …

o izvirnem, osebnem in zabavnem rojstodnevnem darilu, katere vas bodo zagotovo navdihnile.

V tem članku boste našli darila, ki zagotavlja čustven odziv!
– Darila za 30 let
– Darila za 40 let
– Darila za 50 let
– Darila za 60 let
– Darila za 70 let

Darilo-za-rojstni-dan

Darila za rojstni dan – ideja za darila za 30 let

Posloviti se od svojih 20-ih je velika stvar. Saj veste, kako ljudje pravijo: “30 je novih 20?” Pa je temu res tako? Seveda, še vedno je čas mladosti – čas za še več življenjskih radosti.

Darilo za rojstni dan za 30 let
Darila za rojstni dan – Več kot 100 idej s cenami za leto 2022/23 29

Darila za žensko za njenih 30 let

Neketare se jih bojijo, neketere jih komaj čakajo. Dejstvo pa je, da so ženske v svojih 30-ih letih modrejše, zrelejše in bolj finančno priskrbljene. Prav tako jim misel, da delajo manj napak kot pri svojih 20-ih, daje občutek stabilnosti.

V nadaljevanju z vami delimo ideje za darila s kakšnimi lahko pozitivno presenetite mamo, partnerko ali sodelavko za njen 30-ti rojstni dan.

Darilo za rojstni dan za 30 let za žensko karikatura, ki jo je prejela Rebeka Dremelj in jo drži v rokah

– Darilo, ki zagotavlja čustven odziv
– Možnost hitre izdelave in dostave
– Zahtevnost izvedbe ne spremeni cene
– Risanje vsake dodatne osebe le 10€
– Nevrjetna podobnost obrazov

Cena: je odvisna od števila oseb, dimenzije in hitrosti izdelave

Karikatura kot izvirno darilo, katerega se je razveselila tudi Rebeka Dremelj – video.

Pogosto je prejem karikature za darilo za rojstni dan nekaj, o čemer vsi govorijo še tedne ali mesece po tem. Obdarovanec se bo smejal misli, ki je bila vložena v vaše darilo, smejali pa se bodo tudi njegovi prijatelji in družina - pravzaprav je to eno redkih daril, pri katerem je lahko odziv drugih enako dober ali boljši od odziva osebe, ki darilo prejme. 
Ideje za darilo za rojstni dan 30 let za zenske darila za rojstni dan

Ostale ideje za darila za rojstni dan za žensko 30 let:

 • Električni urejevalnik las
 • Nove kopalke
 • Parfum njene najlubše blagovne znamke
 • Intimno perilo
 • Povratna letalska karta na poljubno destinacijo
 • Ročna ura
 • Družabne igre za odrasle
 • Set kozarcov
 • Darilni bon

Darila za moškega za njegovih 30 let

“V tridesetih sem dovolj star, da znam bolje, a še vedno dovolj mladi, da mi je vseeno.” Večina moških v svojih tridesetih letih se ravna bolj previdno, vendar še vedno zna uživati, ko se pojavi priložnost. Verjetnost, da se bo 30 letni moški zapletel v dramo je dosti manjša, kot je bila v njegovih 20-ih letih. Prav zato so prijateljstva bolj trdna in sproščujoča.

Da bi svojemu moškemu, bratu, očetu, sodelavcu ali šefu popestrili druženje s prijatelji, vam spodaj prilagamo ideje za darila za njegov 30-ti rojstni dan.

Ideja za darilo za 30 let darila za rojstni dan

ŽIRAFA ZA PIVO

– Avtomat za točenje piva
– Odlično darilo za ljubitelje zabave
– Priročno za praznovanja in piknike
– Enostavno polnjenje in vzdrževanje
– Prostornina 4L
– Vključena cev za led

Cena: 34,90€

Za njegov rojstni dan mu podarite praktična darila, ki jih bo lahko delil s prijatelji in jih redno uporabljal ter k darilu dodajte čestitko z rojstnodnevnimi verzi.

Ideje za darilo za rojstni dan 30 let za moske darila za rojstni dan

Ostale ideje za darila za rojstni dan za moškega 30 let:

 • Električni urejevalnik brade
 • Brezžične slušalke
 • Igralna konzola
 • Plinski žar
 • Intimno perilo
 • Parfum
 • Ročna ura
 • Kozmetični set
 • Darilni bon

Darila za rojstni dan – ideja za darila za 40 let

40-ti rojstni dan je velik mejnik v življenju vsakega posameznika. To je čas, ko mladost začne počasi bledeti in nastopijo “srednja leta”, vendar to še ne pomeni, da je vse v pogubi. 40-ta leta so lahko vznemirljivo novo poglavje v življenju z veliko priložnostmi, da preizkusite nove stvari, razširite svoja obzorja in na tej poti ustvarite nekaj čudovitih spominov.

Darilo za rojstni dan za 40 let
Darila za rojstni dan – Več kot 100 idej s cenami za leto 2022/23 30

Darila za žensko za njenih 40 let

Ne glede na odnos današnje družbe do staranja, naj velja, da so leta le številka! Ko ženska dopolni 40 let, je pred njo še veliko let življenja, zato ni razloga, da bi ji kupili darila, ki so namenjeno starejšim.

Darila za žensko v 40-ih letih lahko najlažje izberete tako, da ugotovite, kakšna so njena zanimanja, in uporabite naš seznam kot navdih. Nekaj odličnih ideja za darila za 40 let smo pripravili tudi v članku: Darilo za 40 let – 10 idej s cenami. Prepričajte se, da darila, ki jih podarjate, odražajo najboljšo žensko v njej in to, kar ji je všeč.

Podarite ji nekaj, ob čemer se bo počutila ženstveno. Zagotovo pa z nakupom vrtnic nikoli ne morete zgrešiti še zlasti če ji podarite vrtnice, ki bodo enako cvetele še naslednja 3 leta. Darilo lahko popestrite z osebnim sporočilom ali rojstnodnevnim verzom za katerega navdih najdete s klikom tukaj.

Ideja za darilo za 40 let darila za rojstni dan

PRAVE PREPARIRANE VRTNICE

– Prave vrtnice, ki niso narejene iz svile ali plastike
– Za oskrbo vrtnic ni potrebno dodajati vodo
– Vrtnice bodo ohranile svoj cvetoč videz do 3 let
– Darilo pozornosti

Cena: od 14,90€ naprej

Če je vaša žena, sestra ali prijateljica v 40. letih, bi bila hvaležna za ličila ali parfume ene od njenih najljubših blagovnih znamk. Verjetno je nekoliko manj aktivna kot nekoč, zato bi bila vesela tudi za kakršno koli športno opremo kot navdih za rekreacijo.

Ideje za darilo za rojstni dan 40 let za ženske

Ostale ideje za darila za rojstni dan za žensko 40 let:

 • Wellness oddih
 • Oljni difuzor ali razpršilnik
 • Modna denarnica
 • Ličila in parfumi
 • Robotski sesalnik
 • Knjiga
 • Nakit
 • Set valjčkov za obraz Gua
 • Svilen vzglavnik za gladko kožo

Darila za moškega za njegovih 40 let

Moški v 40-ih letih običajno že ima družino in otroke ter je zaposlen s trdim delom, da bi poskrbel za svojo družino. Ti moški pogosto iščejo način, kako se sprostiti in si napolniti baterije. Zato zagotovo potrebuje darila, ki ga lahko odvrnejo od vsakodnevnih življenjskih pritiskov.

Če menite, da oseba za katero nakupujete rojstnodnevno darilo potrebuje nekaj razbremenitve, so darila, ki smo jih izpostavili zagotovo prava izbira.

Ideja za darilo za moskega za 40 let darila za rojstni dan

MASAŽNA PIŠTOLA

– Darilo za osebo, ki išče počitek
– Deluje sproščujoče
– Odličen pripomoček pri občutku bolečin v mišicah
– Primerna tudi za špotnike
– Pospeši regeneracijo mišic
– Poveča pretok krvi v mišicah

Cena: od 70€ naprej

Katera darila za rojstni dan vašega partnerja, sodelavca, brata ali šefa so najbolj nepozabna?

Morda bo to ravno darilo, ki smo vam ga zgoraj predlagali – masažna pištola, saj si bo masažo lahko privoščil kadarkoli bo želel in se bo ob tem počutil prerojenega za kar vam bo zelo hvalezen.

Ideje za darilo za rojstni dan 40 let za moške

Ideje za darilo za rojstni dan za moškega 40 let:

 • Smešna voščilnica, ki bo priložena darilu
 • Komplet orodij za njegov hobi (obdelava lesa, risanje, slikanje, pleskanje, itd…)
 • Razkošna aktovka ali torba za dokumente iz pravega usnja
 • Naročnina na Netflix ali Amazon Prime
 • Steklenica šampanjca z osebnim sporočilom
 • Foto knjiga
 • Ribiški pripomočki (šotor, palica, navijalec)

Darilo za rojstni dan – ideja za darilo za 50 let

Ideje za darila za 50. rojstni dan so lahko izziv, zlasti če niste prepričani, kaj si slavljenec resnično želi. Toda najboljše darilo za 50. rojsnti dan je tisto, za katerega veste, da bo osebi všeč, zato ga pred nakupom dobro preučite. Izberite darilo, ki bo glede na osebnost vašega prijatelja ali sorodnika nekaj, kar ga bo osrečilo. Naj bo ta mejnik nepozaben, tako da slavljencu podarite darilo, ki ga ne bo nikoli pozabili!

Če kupujete darilo za moškega, mu raje ne kupujte nečesa preveč otročjega ali otroškega videza. Tudi če je po srcu še vedno mlad, bo cenil nekaj bolj prefinjenega, kot so usnjeni nahrbtnik ali elegantna ročna ura.

Če je kupujete darilo za abrahama za 50 let staro žensko, ji bodo morda všeč pisarniški predmeti, kot so zvezki in pisala, da si bo lahko zapisovala opombe in črtala, medtem ko bo odsotna iz službe. Razmislite lahko tudi o tem, da ji podarite čokolado ali spa tretma ter nakit, da ga bo lahko nosila v službi ali v mestu s prijatelji.

Darilo za rojstni dan 50 let
Darila za rojstni dan – Več kot 100 idej s cenami za leto 2022/23 31

Darila za žensko za abrahama (50 let)

Vedno opravlja hišna opravila. Skrbi za urejen in čist dom. Ima natrpan urnik vendar je hrana za vso družino že pripravljena. Ženske, v starosti 50 let, imajo težje obdobje v življenju zaradi številnih vlog, ki jih imajo, hormonskih sprememb – simptomi menopavze in dvojnih standardov pričakovanja današnje družbe.

Zagotovo si želijo trenutek zase. Trenutek miru in oddiha. Morda bi bila odlična priložnost, če bi ženski za darilo za rojstni dan podarili aparat za kavo, ki ji bo pričarala trenutek počitka, ki ga bo lahko preživela v družbi s prijatelji in družino, ter s tem vzdrževala bliske družinske odnose. Aparat za kavo bo poskrbel, da bodo njena jutra bolj vesela. Prav tako bi ji s tem podarili darilo, ki ga lahko uporabljajo vsi družinski člani.

Ideja za darilo za zensko za 50 let darila za rojstni dan

KAVNI APARAT KRUPS

– Aparat za pripravo kave
– Darilo, ki pričara vesela jutra
– Uporabljajo ga lahko vsi člani istega gospodinjstva
– Ima mlinček za mletje kavnih zrn
– Avtomat sam opozarja na potrebo po čiščenju in odstranjevanju vodnega kamna.

Cena: 299€

Aparate za kavo v nižjem cenovnem rangu si lahko pogledate s klikom tukaj. Vsak kozarec skuhane kave jo bo spomnil na vas.

Ideje za darilo za rojstni dan 50 let za moške

Ideje za darila za rojstni dan za abrahama:

 • Savnjanje,
 • Krtača za urejanje pričeske,
 • Nove kopalke,
 • Parfum njene najlubše blagovne znamke,
 • Intimno perilo,
 • Povratna letalska karta na poljubno destinacijo,
 • Ročna ura,
 • Set kozarcov,
 • Darilni bon.

Darila za moškega za abrahama (50 let)

Ko iščete darila za moškega v petdesetih letih, je pomembno, da razmislite o tem, kaj si on resnično želi in potrebuje.

Če niste prepričani, mu za darilo za rojstni dan poskusite podariti nekaj, kar ga bo spomnilo na najpomembnejše ljudi v njegovem življenju. Vzpostavite čustveno povezavo in praznujte petdesetletnico z darili, ki prinašajo veselje in čustveno izpolnitev.

Nekatera najboljša darila za moške, starejših od 50 let, so personalizirana. To so pogosto predmeti, ki jih je mogoče uporabljati in v njih uživati doma, vendar so opremljeni s posebnim osebnim dotikom, ki prehaja iz srca v srce.

Darilo za rojstni dan za 50 let za moškega portret po naročilu

PORTRET PO NAROČILU

– Darilo globljega pomena. Izrazite vso ljubezen do svojih najdražjih na edinstven in izviren način
– Ročno risani portreti
– Portret prejmete na slikarskem platnu, ki je napet na leseni podokvir in primer za namestitev na steno

Cena: je odvisna od števila oseb, dimenzije in hitrosti izdelave

Portret kot darilo za rojstni dan je odlična izbira saj izraža vaša čustva in pozornost ter bo s tem popolno darilo za vsakogar, ki ga imate radi.

Darila za rojstni dan 50 let za moške

Ideje za darila za rojstni dan za moškega 50 let:

 • Kakovosten komplet za britje
 • Potovalna torbica za potni list in druge potovalne pripomočke
 • Darilna škatla z žganimi pijačami
 • Vstopnice za športne dogodke ali koncerte
 • Šal iz kašmirja
 • Kolo ali kolesarska oprema (na primer: kolesarska čelada)
 • Usnjen pas ali denarnica

Darila za rojstni dan – ideja za darilo za 60 let

Ni presenetljivo, da je staranje povezano z večjo stopnjo zadovoljstva, saj s starostjo vemo, kdo smo in kaj želimo od življenja. Ljudje, stari 60 let, imajo modrost, da uživajo v sedanjosti in ne skrbijo za prihodnost, med drugim naj bi to bilo povezano z dolgoletnimi izkušnjami. Osebe pri 60 letih imajo običajno več časa za prijatelje in družino.

Darilo za rojstni dan 60 let
Darila za rojstni dan – Več kot 100 idej s cenami za leto 2022/23 32

Darilo za žensko za njenih 60 let 

Za darila za rojstni dan ženske pri 60-ih letih poskusite najti darila, ki bodo izkazovala vašo ljubezen do nje. Vedno bo cenila nekaj, kar ste ji podarili z lepo mislijo.

Če ima rada nakit, ji podarite prstane, ki se bodo podali k vsaki obleki, ali pa morda usnjeno torbico za na ramo, ki bo dolgo služila in v kateri se bo vaša mama, partnerka ali sestra počutila posebno.

Za žensko, ki uživa v naravi, so odlična darila tista, ki ji pomaga pri gibanju na prostem in ki jih lahko uporablja pri vadbi ali hoji v naravi. Če ima rada ročna dela pa, ji bo zelo koristil komplet pletilnih igel ali ustvarjalnih pripomočkov.

E-bralniki so tudi ena izmed odličnih zamisli za darila za starejše od 60 let, saj ti uživajo v branju ali pa imajo zanj veliko časa. Branje knjig blagodenjo vpliva na mentalno zdravje.

V bralnik lahko spravite več sto knjig. Prav tako so knjige na e-bralniku cenejše v primerjavi z knjigami v papirnati obliki. Prednost e-bralnika sta funkciji slovarja in iskanja. Z bralnikom lahko preprosto prenesete knjige in jih shranite, ne da bi zasedle preveč prostora.

Ideja za darilo za zensko za 60 let darila za rojstni dan

E-BRALNIK IN E-KNJIGE

– Zavzame malo prostora in je lahek
– Možnost prilagodljive osvetlitve zaslona
– Primeren tudi za avdio knjige
– Vsebuje e-črnilo, ki omogoča branje tudi na soncu saj ekran spominja na tiskano knjigo
– Odlično darilo za starejše

Cena: 135€

Če za rojstni dan svoji mami, partnerci ali ženski podarite bralnik, ga bo preprosto lahko dala v torbico in brala, kadar bo želela. Ob branju knjig bo zadovoljna, kar bo vplivalo na njeno dobro počutje.

Ideje za darilo za rojstni dan 60 let za ženske

Ostale ideje za darila za rojstni dan za žensko 60 let:

 • Leseni masažni valj
 • Vrtno orodje
 • Nakit z vgraviranim posvetilom
 • Zbirko miselnih iger za urjenje spomina
 • Sobno kolo
 • Steklenica dobrega vina
 • Kuhinjski predpasnik z poljubnim napisom
 • Set jedilnega pribora
 • Dišeče sveče

Darila za moškega za njegovih 60 let

Morda je največja lekcija, ki se je naučimo v življenju, ta, da vse poti vodijo k nam, zato dokler skrbimo zase, nismo nikoli zares sami. Zato je pri 60-ih letih idealen čas za nove hobije in razburljivo delo na sebi. Ni razloga, da bi pri 60-ih letih zmanjšali telesno in možgansko aktivnost. Naj se možgani podajo v nove izzive.

Presenetite vašega moškega, očeta ali brata in mu podarite darila za rojstni dan ketera bodo spodbudila njegovo razmišljanje in učenje nekaj novega. Recimo tečaj, za nekaj kar ga je vedno zanimalo, a nikoli ni imeli časa, da bi se temu posvetil.

Spletni tečaji vseh vrst so običajno odlična darila, saj življenje usmerijo v novo smer. Nikoli ni prepozno, da, bi poskusili nekaj novega! Tečaji jim bodo pomagali zapolniti dan in ostati aktivni.

Ideja za darilo za moskega za 60 let darila za rojstni dan

ONLINE TEČAJ

– Spodbuja razmišljanje in učenje
– Odlično darilo za starejše, ki so spoznani z računalniškimi veščinami in imajo dostop do računalnika ter interneta
– Možnost spoznavanja novih oseb – udeležencev spletnega tečaja

Cena: 407€

Pri udeležbi spletnega tečaja bo prihranil na času saj ne bo vezan na lokacijo vendar bo tečaj lahko opravljaj v udobju svojega doma. Pridobival bo nova znanja in sposobnosti, kar bo blagodejno vplivalo nanj.

Ideje za darilo za rojstni dan 60 let za moške

Ideje za darila za rojstni dan za moškega 60 let:

 • Šah,
 • Majhni gospodinjski aparat (na primer: sokovnik)
 • Obisk igralnice: igranje biljarda z prijatelji
 • Velika blazina s tiskom fotografije njegove družine
 • Zapestnica za merjenje telesne aktivnosti
 • Šal iz kašmirja
 • Volnene rokavice

Darila za rojstni dan – ideja za darilo za 70 let

V 70-ih letih je čas upokojitve pri čem je najbolj pomembno je, da je aktivni življenjski stil še vedno prisoten.

Osebe v 70-ih letih v času upokojitve lahko počnejo veliko stvari, ki bodo pripomogle, da bo njihov um aktiven in zdrav ter da ostanejo mlade po srcu!

Da bi ohranjali aktivnost v vsakdanjem življenju, je najboljše, da si oseba pri 70-ih letih poišče hobi in se z njim vsakodnevno ukvarja. Pletejne, igranje šaha, slikanje, itd… so le nekate možnosti, ko gre za hobije, ki ne zahtevajo fizične aktivnosti, temveč le ustvarjalnost, voljo in dobro domišljijo. Še eden izmed predlogov je spoznavanje interneta in učenje, kako uporabljati družabne medije, da bi ohranjali stike z družino.

Darilo za rojstni dan 70 let
Darila za rojstni dan – Več kot 100 idej s cenami za leto 2022/23 33

Darilo za žensko za njenih 70 let 

Vsi vemo, da je rojstni dan poseben dan v našem življenju. To je dan, ko praznujemo, da smo še eno leto starejši, in vse spomine, ki so s tem povezani. Katero darilo torej podariti za rojstni dan nekomu, ki bo napolnil 70 let?

Ženski, ki praznuje 70 let kupite darilo, s katerim se bo počutila edinstveno. Lahko je povezano z njeno osebnostjo, strastjo ali nečim, s čimer se lahko poistoveti. Ne glede na to, ali je predmet pomenljiv, smešen, izzivalen, edinstven, ustvarjalen ali personaliziran, ji dajte vedeti, da ob tej prelomni starosti ceni majhne radosti v življenju.

Ne glede na to, ali gre za darilo za rojstni dan za mamo, babico, sestro, teto ali prijateljico, je tu nekaj idej, ki vam bodo pomagale najti popolno darilo za rojstni dan:

Ideja za darilo za zensko za 70 let darila za rojstni dan

SPA RAZVAJANJE

– Odlično priložnost za sprostitev in obisk novih krajev
– Upokojenci z zdravstvenimi težavami lahko izberejo odih v spa centru, ki združujejo počitek in rehabilitacijo ali zdravljenje
– Priložnost za nova prijateljstva ali celo novo ljubezen za samske

Cena: 102€

Sprostitev v spa centru bo zelo ugodno vplivala nanjo.

Ideje za darilo za rojstni dan 70 let za ženske

Darilo za rojstni dan za žensko 70 let:

 • Sproščanje v spa centru
 • Čas preživet z družinskimi člani
 • Kopalni plašč
 • Družinsko kosilo v priznani restavraciji
 • Okvirj z družinsko fotografijo
 • Dišeče sveče in dišeča mila
 • Masažna kad za noge
 • Samostoječi mešalnik
 • Darilni bon

Darilo za moškega za njegovih 70 let 

70-ti rojstni dan moškega je pomemben mejnik v njegovem življenju. Preživel je veliko izkušenj in si zasluži, posebno praznovanje pri tej starosti. Kot njegov družinski član ali prijatelj mu boste morda želeli podariti nekaj posebnega. Izbirate lahko med številnimi različnimi stvarmi, tukaj pa je nekaj idej, s katerimi se bo on na rojstni dan počutil posebno:

Ideja 1:

Če želite, da se mu pri praznovanju pridružite, mu podarite: škatlo čokolade z njegovimi najljubšimi okusi in posvetilom.

To je klasično darilo, ki nikoli ne bo šlo iz mode. Obdarjenec bo navdušen, ko bo za rojstni dan prejel škatlo čokolade, še posebej, če bo napolnjena z vsemi njegovimi najljubšimi okusi! Dodate lahko tudi nekaj prikupnih majhnih personaliziranih dodatkov, kot sta trak okoli škatle in celo sporočilo v notranjosti z napisom “Ljubim te”.

Ideja 2:

Če se oseba veliko fotografira ali ima veliko starih fotografij, ki ležijo v škatlah, zakaj mu ne bi izdelali fotoknjige? To bo popoln način, da pokažete, kako zelo vam je mar zanj in kako pomembno vlogo ima v vašem življenju!

Sestavili smo seznam daril, s katerimi se bo 70-letnik na svoj rojstni dan počutil posebno. Ne glede na to, ali nakupujete za očeta, dedka, brata, strica ali prijatelja, boste na seznamu spodaj našli nekaj, kar ustreza njegovi osebnosti in na odličen način obogatili praznovanje rojstnega dne.

Ideja za darilo za moskega za 70 let darila za rojstni dan

DOMAČI LJUBLJENČKI

– Občutek brezpogojno ljubezen in sprejemanja. Stik z domačim ljubljenčkom, predvsem dotiki, crkljanje z njim ter božanje, spodbujajo izločanje hormona endorfina, ki daje pozitivne občutke in spodbuja odpornost telesa, znižuje pa tudi raven kortizola ter stresnega hormona, kar blagodejno vpliva na starejše osebe.

Cena: odvisna od ponudbe

Druženje z domačimi ljubljenčki bo prava sprostitev.

Ideje za darilo za rojstni dan 70 let za moške

Darilo za rojstni dan za moškega 70 let:

 • Lesena rezalna deska s kosom suhega mesa
 • Urejanje frizure in brade v frizerskem salonu
 • Košara domačih pridelkov,
 • Šah,
 • Album družinskih fotografij,
 • Nedeljsko kosilo v restavraciji,
 • Ročna ura,
 • Darilni bon.

Nakup dobrega darila za rojstni dan je lahko težaven ne glede na prejemnika. Osebni okusi se razlikujejo, dobra darila pa tudi niso tako poceni. Najboljši nasvet, ki vam ga lahko damo, je, da pred obdarovanjem in nakupom darila razmislite o osebnosti obdarjenca, o njegovih simpatijah in interesih. Morda vam bo to vzelo nekoliko časa več, vendar se bo zagotovo obrestovalo.

Darilo za rojstni dan darila za rojstni dan
Darila za rojstni dan – Več kot 100 idej s cenami za leto 2022/23 34

Za idejo o izbiri darila se lahko obrnete tudi na prijatelje in družino obdarjenca. Po veliki verjetnost, boste od njih dobili nekaj zelo prilagojenih priporočil kaj kupiti za darilo. Tudi če se vam seznam možnih daril, nekoliko zatakne, je prošnja za nasvet odličen način, da spodbudite svojo ustvarjalnost glede tega, kaj kupiti.


V kolikor pripravljate presenečenje za rojstni dan vam predlagamo, da si pogledate nekaj odličnih nasvetov za nepozabno praznovanje rojstnega dne:


Hitra pomoč pri izbiri darila za rojstni dan

Odgovori in vprašanja, ki vam bodo v pomoč pri nakupu in izbiri darila za rojstni dan:

Kaj kupiti za darilo za rojstni dan?

Da bi darilo za rojstni dan bilo tisto “ta pravo” se pred nakupom pozanimajte o potrebah, željah in o stvareh za katere slavljenec ima in nima interesa. Nekaj vprašanj, ki so vam pri tem lahko v pomoč:

– Ali obstaja nekaj, kar slavljenca/ko resnično osrečuje in kaj je to?
– Kaj ga/jo razveseli? Kaj bi lahko počel/a ves dan?
– Kje on/ona preživi večino svojega časa?
– Katera stvar ga/jo spravlja v smeh?
– Kako najraje preživlja vikende?
– Katera je najljubša počitniška točka slavljenca?

Več ko boste vedeli o tem, kaj slavljenec/ka ima rad/a in kaj ne, lažje boste našli osebno darilo za rojstni dan.

Katera darila za rojstni dan imajo moški najraje?

– Zapestnica za merjenje telesne aktivnosti,
– six pack pivo,
– igralna konzola z igrami,
– električni skiro,
– ura znane blagovne znamke,
– lep par čevljev,
– komplet za žar,
– električni brivnik, ….

Katero darilo je najboljše za žensko za rojstni dan?

Nekaj izmed daril, ki bodo razveselila vsako žensko:
– Rože,
– nakit z graviranim posvetilom,
– knjiga,
– nov parfum ali kozmetični set,
– romantična večerja na novi lokaciji,
– intimno perilo,
– povratna letalska karta za poljubno destinacijo, …

Kaj za rojstni dan podariti nekomu, ki ga ne poznaš?

– Voščilnica z verzi za rojstni dan,
– dišeče sveče,
– darilni bon,
– družabna igra,
– beležka in pisalo z graviranim imenom,
– knjiga,
– steklenička to-go, …

Kaj podariti nekomu, ki ima vse?

– Nova izkušnjo (Zipline, polet z jadralnim padalom, križarjenje, itd. …),
– nova znanja (tečaji, delavnice, članstva, itd. …),
– skupno potovanje,
– čiščenje doma, …

Koliko naj zapravim za prijateljevo rojstnodnevno darilo?

Na vprašanje, koliko naj porabim za darilo za rojstni dan, ni enotnega odgovora. Ne smete zapraviti več, kot vam je udobno. Če imate omejen proračun, je poraba med 15 in 30 evrov še vedno sprejemljiva, vendar je nekoliko bolj prijetno, če proračun povečate na 50 evrov. Če na primer veste, da si vaš prijatelj nekaj zelo želi, bo verjetno cenil darilo, ki vas bo stalo nekoliko več. Take vrste darilo pa lahko podarite skupaj z prijatelji ali sorodniki in si razdelite znesek.

Najboljši način, da se izognete prevelikim izdatkom za darilo, je, da si zastavite ta vprašanja:
– Kako dobro poznam to osebo?
– Zakaj kupujem to darilo?
– Ali si ga lahko privoščim?

Ali je nesramno za darilo za rojstni dan podariti le denar?

Ni nič narobe, če nekomu za rojstni dan podarite denar. Pravi odgovor pa je, da je to popolnoma odvisno od vas. Res je, da če darujete denar, se lahko oseba sama odloči, za kaj ga bo uporabila, pri tem pa ne pozabite podariti voščilnice s prisrčnim sporočilom in podpisom.

Kaj raje NE podariti za rojstni dan?

– Spodnje perilo
– Okraske za dom
– Domače živali
– Oblačila
– Alkohol

Kaj ušpičiti za rojstni dan?

Izvajanje rojstnodnevnih presenečenj ali potegavščin je res lahko zabavno. Tukaj je pet predlogov, ki so vam lahko v pomoč:

1. Skrivanje darila: Skrijte darilo slavljencu na neobičajno mesto, kot je klet ali vrh drevesa. Lahko ustvarite tudi namige ali smernice, ki jih mora slavljenec rešiti, da najde darilo.

2. Rojstnodnevna voščilnica: Namesto običajne voščilnice lahko ustvarite posebno voščilnico, ki ima skrito sporočilo ali nalogo, ki jo mora slavljenec rešiti, da bi prebral celotno sporočilo.

3. Neobičajna dekoracija ali zamenjava okraskov: Namesto običajnih balonov in okraskov lahko uporabite nenavadne predmete, kot so cvetje in sveče, da ustvarite dekoracijo za rojstnodnevno zabavo.

4. Prazna škatla: Namesto običajnega darila lahko slavljencu podarite prazno škatlo, ki je videti kot pravo darilo. Nato lahko pravo darilo skrijete na skrivnem mestu, ki ga slavljenec mora najti.

5. Lažna torta: Namesto prave torte lahko pripravite lažno torto, ki je videti kot prava, vendar je narejena iz npr. pene ali plastelina. Ko slavljenec poskusi narezati torto, bo ugotovil, da ni prava in ga bo to zagotovo nasmejalo.

Dodaj odgovor